2012. augusztus 30., csütörtök

Szeretetnepper - egy jó magyar film

A Szeretetneppert egy roma ikerpárról szól. Egy intézetből indulnak, majd kettéválik az útjuk. Egy roma kissebségi műsorban láthattuk a TV-ben, de valójában nem a romákról szól, hanem az emberekről. Ugyanez a történet ugyanígy megállna minden népcsoportban. Sőt meg is áll.

Mivel ez egy rövid velős film, elég nehéz úgy beszélni róla, hogy ne lőjem le a poént. Ráadásul ha megnézted a film bemutatóját, akkor nagyon gyorsan rájössz mi lesz a vége. Ennek ellenére a történet felemelő és nagyon hit építő.

Ez egy magyar kis költségvetésű film, nem várhatunk tőle látványos effekteket és bravúros alakításokat, ennek ellenére a film látványos és magával ragadó. Néha egy-egy mellék szereplőn érezni, hogy nem profi színész, de ezt nézzük el. Összességében bőven megállja a helyét a magyar filmiparban, sőt bizonyos tekintetben ki is magaslik.

Ha megnézed bepillantást nyerhetsz a roma életbe, a felemelkedés rögös útjába és a lecsúszás síkos útveszőjébe is, bár a fő csapásirány más.

A film az önzetlen szeretet mélységét mutatja be megrázó módon. Olyan mélységet, amit elmondani nem lehet, vagy megtapasztalod, vagy egy ilyen műalkotáson keresztül tudod érzékelni. Mi keresztények viszont tudjuk, hogy még ennél is mélyebb és önfeláldozóbb szeretet az, amit Istentől kapunk nap, mint nap.

Itt meg is nézheted:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/05/04/13/P_amende__Roma_kultura_2012_majus_4_.aspx
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése